Запуск спільної місії NASA та SpaceX Crew-2 планується 23 квітня

NASA та SpaceX планують запуск чергової комерційної пілотованої місії на Міжнародну космічну станцію 23 квітня, о 5:49 EST (13:49 за київським часом)

На брифінгу 20 квітня NASA заявило, що місія Crew-2 пройшла огляд готовності до запуску.

Якщо місія Crew-2 розпочнеться за графіком 23 квітня, космічний корабель зістикується з МКС приблизно о 5:10 EST (13:10 за київським часом) 24 квітня. Чотири астронавти на космічному кораблі – астронавти NASA Шейн Кімбро і Меган Мак-Артур, астронавт JAXA Акіхіко Хошіде та астронавт ЄКА Томас Песке – приєднаються до семи астронавтів, які на даний час перебувають на станції.

Це буде перший запуск астронавтів ракетою Falcon 9, перший ступінь якої використовується вдруге, і перше повторне використання космічного корабля Crew Dragon. Місія Crew-2 – це третій пілотований політ SpaceX.