Об’єднання
інноваційно-космічних кластерів

Космічне агентство Великої Британії відкриє нову штаб-квартиру та три регіональні офіси

Космічне агентство Великої Британії (UKSA) відкриває нову штаб-квартиру в космічному кластері Гарвеллського наукового кампуса (Harwell Science Campus) в Оксфордширі, а також офіси в Шотландії, Уельсі та Мідлендсі.

Відповідно до урядової стратегії Leveling Up, розширення дозволить агентству тісніше співпрацювати з процвітаючим космічним сектором Великої Британії, одночасно сприяючи регіональним навичкам і можливостям працевлаштування для реалізації все більш амбітних місій і створення потенціалу.

Космічний сектор Великої Британії розвивається швидше, ніж решта економіки країни. Він коштує понад £ 17,5 млрд на рік і налічує понад 45 000 співробітників, а супутники забезпечують £ 360 млрд на рік в рамках ширшої економічної діяльності.

Нова штаб-квартира в Гарвеллі має відкритися в червні, а офіси в William Morgan House в Кардіффі та Space Park Leicester у Лестері відкриються в квітні, а офіс у Queen Elizabeth House в Единбурзі відкриється пізніше влітку.

Ендрю Ґріффіт, міністр космосу Департаменту науки, інновацій і технологій, сказав: «Космічний кластер Гарвелла вже є центром співпраці з понад 100 процвітаючими дослідницькими організаціями та 1400 робочими місцями, що робить його ідеальним місцем для нової штаб-квартири Космічного агентства Великої Британії. У той же час наш космічний сектор значно виріс у всіх частинах Великої Британії, і нові офіси в Единбурзі, Кардіффі та Лестері обслуговуватимуть талановитих дослідників космосу та інноваторів по всій країні, створюючи більше робочих місць, розвиваючи нашу місцеву економіку та зміцнюючи амбіції Великої Британії у науковій сфері».

Доктор Пол Бейт, виконавчий директор UKSA, заявив: «Це трансформаційний момент для Космічного агентства Великої Британії, яке безпосередньо реагує на вимоги нашого часу про те, що агентство має бути інтегровано в цей сектор. Наша нова штаб-квартира, розташована в найбільшому космічному кластері Великої Британії в Гарвеллі, буде з’єднана з регіональними офісами в Единбурзі, Кардіффі та Лестері, допомагаючи нам залучати космічні таланти з усієї країни та реалізовувати Національну космічну стратегію. Це поставить Космічне агентство Великої Британії в центр космічного сектору, який ми обслуговуємо, сприяючи зростанню, покращуючи відносини з регіональними організаціями та підтримуючи сильний, різноманітний і пов’язаний сектор. Ми спостерігаємо значне зростання космічних організацій у Великій Британії, і дуже важливо розвивати їхні навички та досвід, щоб гарантувати, що ми продовжимо цей шлях».

Нова структура створить значні можливості для розвитку сфер, що швидко зростають, таких як спостереження Землі та супутниковий широкосмуговий зв’язок. Це також допоможе Великій Британії закріпити лідерство на ринках, що розвиваються, таких як обслуговування орбітальних космічних апаратів, активне видалення космічного сміття та нова місячна економіка, що дозволить створити більш екологічний, розумніший та інклюзивний сектор.

Агентство збереже офіси в Лондоні та Свіндоні.

Facebook
Twitter

 

Об’єднання інноваційно-космічних кластерів України